Softwareontwikkeling uitbesteden, eigen team of een freelancer?

LEES
Er zijn verschillende mogelijkheden om een software project te ontwikkelen. Je kan kiezen voor een eigen team, een freelancer of je kan het uitbesteden aan een softwarebedrijf. Elke optie heeft zijn voor en nadelen. In dit kennisartikel behandelen we de verschillende opties en kijken we ook naar de impact die de locatie heeft.

Inhuur model en locatie

Het laatste en essentiële aspect van de schatting van de kosten van softwareontwikkeling heeft betrekking op het team en locatie. Ten eerste verandert de factuur afhankelijk van de teamsamenstelling, het inhuur model en de locatie van het ontwikkelingsbedrijf. In dit deel van het artikel zullen we onderzoeken hoe en waarom deze aspecten het budget voor softwareontwikkeling beïnvloeden en manieren proberen te vinden om de kosten te verlagen.

Inhuur model

We zullen de drie meest voorkomende werving modellen beschrijven die gangbaar zijn in de technische markt. je kunt interne werknemers in dienst nemen, freelancers inhuren of het project uitbesteden aan een externe leverancier. Voordat je de kosten voor softwareontwikkeling kunt inschatten, moet je vertrouwd raken met verschillende modellen en degene kiezen die bij jouw bedrijf past.

De tarieven voor freelance software ontwikkelaars zijn meestal lager dan het salaris van de interne werknemer, maar de kwaliteit van het project kan eronder lijden. Aan de andere kant zijn freelancen en outsourcing geweldig voor korte termijn projecten en werkt het in-house model alleen voor langdurige samenwerkingen. Wat zijn de voor- en nadelen van elk model?

Schermafbeelding 2022-03-18 om 11.46.46.png

Locatie

De kosten voor softwareontwikkeling zijn ook afhankelijk van de locatie van het ontwikkelbedrijf. Als je besluit uit te besteden, kan je de softwareontwikkeling prijzen met een deel verlagen.

Hieronder staan de prijzen per regio:
1. Oost-Europa
35 - 65 euro per uur

2. Asie
25 - 40 euro per uur

3. Noord-Amerika
80 - 100 euro per uur

4. West-Europa
65 - 100 per uur

Je ontwikkeling uitbesteden naar het buitenland kan voordelen hebben, toch zien wij vaak dat uitbesteden veel complicaties met zich meebrengt. Zo zijn de communicatielijnen langer en is het lastiger om bij te sturen wanneer de ontwikkeling afwijkt van de eisen. Daarnaast is kwaliteit een van de belangrijkste variabelen voor een opdrachtgever, dit is moeilijker te bewaken wanneer een team uit India de ontwikkeling uitvoert.

Een juiste inschatting

Ons team streeft er altijd naar om de workflow te optimaliseren en de communicatie met klanten soepel te laten verlopen. Daarom hebben we 4 stappen ontwikkeld voor een snelle en nauwkeurige schatting voor de ontwikkelkosten van software op maat.

0001.jpg

01. Behoefte bepaling
In deze stap gaan we brainstormen of jouw vraagstuk past bij onze dienstverlening. Het kan natuurlijk zo zijn dat een bestaande software oplossing of een andere aanpak een beter keuze is om tot het gewenste resultaat te komen.

02. Gedetailleerde Inventarisatie
Wanneer het blijkt dat dat jouw vraagstuk goed past bij onze dienstverlening en expertises, dan volgt er een verdere verdieping. Dit noemen wij de inventarisatie. Deze inventarisatie is van ongekend belang, je wilt namelijk zowel functioneel als technisch een helder beeld hebben van wat het vraagstuk precies inhoud en de gevolgen daarvan.

De onderdelen worden als rode draad gebruikt tijdens de ontwikkeling, en geeft jou een duidelijk beeld van de doorlooptijd het budget en de terugverdientijd van jouw investering.

03. Functioneel & technische offerte
In deze stap wordt de inventarisatie bij ons op kantoor uitgewerkt in overzichtelijke documenten. De documenten die worden opgeleverd zijn: een functioneel ontwerp in de vorm van een presentatie, BPMN schema’s (flowcharts) van de verschillende processen, databasemodel en een backlog (dit zijn de functionaliteiten binnen de software). Deze documenten vormen samen ook de offerte.

04. Voorstel
Als de offerte klaar is wordt deze mondeling besproken om ook de inhoud te controleren. Als de neuzen dezelfde kant opstaan kunnen wij van start om jullie digitale droom waar te maken.

Conclusie

Er zijn verschillende opties om je software project te realiseren. Elke situatie is namelijk anders, een goede afweging is daarom ook van cruciaal belang. Ben je nou benieuwd welk inhuur model bij jouw project of vraagstuk past, neem dan contact met ons op voor een gedegen advies.

Contact

Bezoekadres Maagdenburgstraat 14 7421 ZC Deventer Nederland

Factuuradres Hoefsmid 3, 3263CC Oud-Beijerland Nederland

Support 068 295 26 82 Algemeen 057 024 40 57